De winter 1920-1921 was voorbij en de avonden werden langer. In plaats van biljarten ging de Ommer jeugd nu ’s avonds een partijtje voetballen met elkaar. Meestal speelden ze op “Het Bleekie” of op het marktplein. Ondanks dat de voetbalsport nog in de kinderschoenen stond, werd de wens steeds vuriger om een eigen vereniging op te richten. Deze wens werd op dinsdag 19 april 1921 vervuld.
Het was de 20-jarige Hartog de Levie, die de samengestroomde Ommer jeugd toesprak bij de muziektent. In zijn speech sprak hij de wens uit te komen tot de oprichting van de Ommer voetbalclub (OVC). Een daverend applaus onderstreepte de drang en ambitie die zich meester hadden gemaakt van de jonge voetballers.
De oprichters van OVC waren Jan Siero (schilder), Johan Fikkert (schoolmeester), de gebroeders Hein en Herman Lokin (hoteleigenaren De Zon), Willem Gort (melkboer), hij werd de eerste OVC-voorzitter, Gerard Veurink (gemeenteambtenaar), die secretaris werd en Hartog de Levie (slager), die als penningmeester werd gekozen.
Maar liefst 26 sportmannen werden die avond lid van OVC. Het enige wat OVC aan bezit had, was een bruine leren bal, die voorzien was van een veter. Baron Philip van Pallandt werd als beschermheer gevraagd. Deze baron, die onder meer eigenaar was van kasteel Eerde, had in zijn familiewapen de kleuren geel en zwart. Dit werden toen ook de clubkleuren van OVC. Het allereerste veld was aan de Beerzerweg bij De Stekkenkamp. Daarna speelde OVC van 1923 tot 1929 op de Paardeweide. In 1929 verhuisde OVC naar Het Laer, bij het hertenkamp. Daar bleef het tot 1976, waarna aan de andere kant van Ommen het nieuwe sportpark Rotbrink werd aangelegd. Begin 2000 startte de gemeente met het project De Drieslag. De Rotbrink moest een industrieterrein worden, in Arriën een nieuw sportpark en in het Havengebied woningbouw.
In 2009 opnieuw een verhuizing naar het prachtige complex De Westbroek.
Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor de festiviteiten rondom het 100 jarig bestaan van de club op 19 april 2021.